7.7.2012

Santa Fe
Lauantaina heräillään sateiseen Santa Fe:hen. Velipojan kanssa päätetään käydä aamukahvin jälkeen pyykkäämässä. Lähin itsepalvelupesula löytyy kuitenkin parin kilometrin päästä ja sinne tehdään reilun tunnin mittainen visiitti.

Tämän jälkeen suunnataan katsomaan kaupunkia. Kaupunki on täysin erilainen tähän mennessä kokemistamme. Pilvenpiirtäjät loistavat poissaolollaa. Ja tilalla on meksikolaistyylisiä matalia rakennuksia. Kaupunki itsessään on täynnä taidetta. Erilaisia gallerioita löytyy runsaasti ja käsitöitä on tarjolla runsain mitoin. Kierrämme näitä putiikkeja läpi ja jotain tarttuu mukaankin. Käymme lisäksi usan vanhimmassa kirkossa. Valitettavasti sää ei vaan suosi Santa Fen vierailua, sillä vettä tulee välillä reilustikin. Ensimmäinen kerta kun sää ei suosi matkalaisia

Iltapäivällä päätämme jatkaa matkaa. Mitään päämäärää ei tällä kertaa ole, vaan tarkoituksena on suunnata kohti Grand Canyonia. Tällä kertaa liikumme Interstatea pitkin, sillä matkaa on melkoisesti ja vaihtoehtoist a reittiä ei käytännössä ole. Välillä poikkeamme ajamaan legendaarista route 66:sta ihan fiiliksen vuoksi. Matkalla meidät yllättää valtava ukkoskuuro. Moottoritiellä nopeus täytyy sateen takia tiputtaa noin 30km tunnissa, sillä näkyvyyttä ei ollut. Alku iltapäivästä saavumme navajo intiaa ien reservaattiin ja käymme katsastamassa pienen nähtävyyden nimeltä window rock. Ikkunakiven jälkeen korkkaamme ensimmäistä kertaa subwayn tällä mantereella ja pienen neuvonpidon jälkeen päätämme su unnata flagstaf nimiseen paikkaan yöksi, sillä sieltä on enään lyhyt matka Grand Canyonille. saavumme Flagstafiin noin klo 22 illalla ja joudumme etsimään majoitusta noin tunnin verran, sillä motellit ovat järjestään loppuunvarattuja tai liian kalliita. Lopulta majapaikka kuitenkin löytyy ja pääsemme nukkumaan noin puolen yön aikaan.
Santa Fe

Teksti: Ville
Kuvat: Oona

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti